Esimene sissekanne

Teisipäeval, 12. juulil 2022 alustavad Leesikad reisi Baskimaa poole. Meid ootab ees Gauargi tantsufestival lastele ja noortele Espelette’i linnas. Enne festivali põikame läbi Toulouse’i linnast, et kohaneda prantsuse eluga. Siia lehele hakkame loodetavasti iga päeva oma seiklustest ülevaadet kirjutama, et huvilised meie reisil silma peal saaksid hoida.


KES ON LEESIKAD?

Leesikad on Tallinna Prantsuse Lütseumi tantsuansambel. 2005. aastal kooli juures tegutsevast folkloorirühmast on nüüdseks saanud 180-liikmeline laste ja noorte tantsuansambel, mis ühendab suuri ja väikseid lütseumlasi. Tantsijaid jagub 1. klassist vilistlasteni välja ja 2012. aastast tegutseb ka Leesikate pillirühm. Leesikad tantsivad nii elava muusika saatel pärimuslikke tantse kui ka uut, rahvamuusikatöötlustele loodud koreograafiat. Ansambli looja ja kunstiline juht on Kristiina Siig, lisaks õpetavad tantsijaid Hedvig Haarde ja Karel Vähi, pillirühma juhendab Katariina Nelli Tiisler.


Leesikad Eesti Vabaõhumuuseumis 2019. aastal

KUHU ME LÄHEME?

Gauargi tantsufestival lastele ja noortele toimub sel aastal 25. korda. Festival toimub Espelette’i linnakeses Prantsusmaa edelaosas, kiviviske kaugusel Hispaania piirist ja Atlandi ookeanist. Festivali eesmärk on lisaks erinevate kultuuride tutvustamisele ühendada noori inimesi, luua uusi sõprussidemeid ja tutvustada baski kultuuri. Sel aastal osalevad lisaks meile festivalil ka sakslased, slovakid ja kohalikud rühmad. Festivali aitab korraldada rahvusvahelise folkloorifestivalide ja rahvakunsti organisatsioonide nõukogu CIOFF®.

Enne Espelette’i sõitmist tutvume paar päeva Toulouse’i linnaga. Toulouse on suuruselt 4. linn Prantsusmaal. Loodame harjuda prantsuse keele ja kultuuriga, et festivalil juba soravalt hakkama saada. Espelette’is majutume kahe ja kolme kaupa peredes, Toulouse’is saame veel kogu rühmaga koos olla.




KES SÕIDAVAD?

Lõviosa Baskimaa trupist moodustab 8. klassi segarühm: Anni, Heti, Katerina, Laura-Marii, Margaret, Mari, Marie, Albert, Hugo, Jan, Roger, Simon, Villem, Iiob ja Jonatan. Lisaks sõidavad 7. klassi rühmast Elina, Frida, Hans ja Oliver ning C2 rühmast Emilia. Pillirühm võtab reisi ette täiskoosseisus: Eva-Liisa, Helena, Katariina Nelli, Liis, Liisa ja Sten Markus. Täiskasvanutest on reisil kaasas õpetajad Kristiina ja Hedvig ning rahvarõivahaldur Tuuli. Kokku 29 reisiseiklejat. Blogisse püüame kordamööda kõik kirjutada, et igaüks saaks oma muljeid jagada. Esimese postituse tegi Hedvig, aga edaspidi kirjutab see, kel päevast kõige eredamad muljed on.






Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Viies päev vol2: mägi ja järv

Seitsmes ja viimane päev: kojusõit

Viies päev vol3: BalFolk ehk prantslaste tantsuklubi